Medical Travel Logo

Ooglidcorrectie

Wat is een ooglidcorrectie?

Als je er moe uitziet door hangende oogleden, rimpels of wallen helpt een ooglidcorrectie je aan een jongere, frisse blik. Genetische aanleg, slaapgebrek of ouder worden; allemaal mogelijke oorzaken van een slappe huid rond je ogen. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die met plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft ongeveer tien jaar zichtbaar. Zowel het bovenooglid als het onderooglid kunnen gecorrigeerd worden. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het minimaliseren van littekens, zodat een uitgeruste blik het enige is wat anderen na de genezingsperiode straks aan je zien, na de genezingsperiode. 

 

Ooglidcorrectie boven

De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid en soms ook overtollig onderhuids vetweefsel door een incisie te maken in de huidplooi van het bovenooglid. Hierdoor is het litteken dat overblijft na de operatie bijna niet zichtbaar.Soms wordt een ooglidcorrectie boven gecombineerd met een ooglidcorrectie onder.

 

Ooglidcorrectie onder

Een ooglidcorrectie onder kan een wereld van verschil betekenen. Door het weghalen van overtollige huid of een vet pocket (wallen) zie je er veel uitgeruster uit. Dit gebeurt met een incisie net onder de onder-wimperrand. De overtollige huid wordt weggesneden, daarna wordt de vetpocket weggehaald en verplaatst. Hierdoor ontstaat na de operatie een uitgeruste, jongere blik. De wond wordt net onder de onder wimperrand gehecht, waardoor het litteken zo goed als onzichtbaar is.

 

Ooglidcorrectie onder met zijdelings ooglidverstrakking ( cat eyes )

Soms is een ooglidcorrectie alleen niet voldoende. Onze chirurg adviseert je van tevoren over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het onderooglid strakker te trekken (canthopexie).

 

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.