Medical Travel Logo

Borstlift

De borstlift behandeling is een veel voorkomende procedure. Tijdens deze operatie wordt de borst omgevormd tot een borst die er jonger uitziet en steviger aanvoelt. De operatie heet ook wel mastopexie. Deze wordt uitgevoerd bij vrouwen bij wie de borsten zijn gaan hangen. Dit is vaak het resultaat van zwangerschap, borstvoeding, ouderdom en/of zwaartekracht. Het effect van zwangerschap en een uitzetting van de borsten met melk zorgt ervoor dat de banden die de borsten in hun jeugdige vorm ondersteunen, afbreken en de huid uitrekt.

 

Wat gebeurt er tijdens een borstlift?

De meest gebruikelijke procedure die wordt uitgevoerd is een sleutelgatvormige incisie. Hierbij wordt de incisie in de huid rondom de tepelhof gemaakt en twee schuin naar beneden, oftewel in de vorm van een sleutelgat. Het klierweefsel, het vet en de huid worden allemaal verwijderd en de tepel en tepelhof worden in hun nieuwe positie gebracht. De huid wordt vanaf beide kanten van de borst en rond de tepelhof naar beneden gebracht, waardoor de nieuwe ronding van de borst wordt gevormd. Het borstweefsel en de huid worden aan elkaar gehecht, meestal met oplosbare hechtingen. De littekens hebben de vorm van een anker met een cirkel rond de tepelhof, verticaal tot aan de vouw onder de borst en strekken zich horizontaal uit langs de vouw onder de borst.

 

Het resultaat?

Wij raden je aan realistisch te blijven en geen perfectie te verwachten. Jouw chirurg moet rekening houden met een aantal factoren bij het beoordelen van jouw borstverkleining zoals:

  • je bestaande borsten;
  • de positie van jouw tepels, jouw leeftijd;
  • huidtextuur;
  • je eigen anatomie;
  • helende eigenschappen en jouw algemene gezondheid.

 

Deze hebben invloed op de uitkomst van jouw borstoperatie.

 

Bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.