Medical Travel Logo

Wenkbrauwlift

Wat is een wenkbrauwlift?

Als je wenkbrauwen zakken, kan het zijn dat je er ouder uitziet. Naast het niet mooi vinden van je gezakte wenkbrauwen kan het ook zijn dat je klachten hebt. Door je wenkbrauwen te liften kan je de spierinspanning en druk op je oogleden verminderen. 


De ingreep

Afhankelijk van wat jouw wensen zijn en wat je hebt afgesproken met de chirurg kan deze ingreep onder plaatselijke of algehele narcose uitgevoerd worden. Er zijn een aantal mogelijkheden om het gewenste effect met een operatie te realiseren.


  • De chirurg kan ervoor kiezen om huid weg te halen boven de wenkbrauwen of bij de haargrens van de slapen.
  • Het is ook mogelijk om een endoscopische wenkbrauwlift uit te laten voeren. Dit is een zware ingreep onder volledige narcose waarbij je tot twee dagen in de kliniek moet blijven. Het herstel duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Vraag de chirurg naar de voor- en nadelen.
  • Je kan ook kiezen voor een combinatie met een ooglidcorrectie. Dan kan de wenkbrauw gelift worden met een interne lift door een onderhuidse hechting.Bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.