Medical Travel Logo

Oorcorrectie

Wat is een oorcorrectie?

We worden niet altijd geboren met oren waar we blij mee zijn. Flaporen en te grote oorlellen kunnen vrij eenvoudig gecorrigeerd worden. Ben je niet blij met jouw oren? Wil je van jouw flaporen af? Wil je kleinere oren of oorlellen? Ben je niet blij met jouw oren? Neem dan nu de stap om hier iets aan te doen. Wij begeleiden je graag, zodat je weer met een grote glimlach in de spiegel kunt kijken.


Wat gebeurt er tijdens de operatie?

Tijdens de oorcorrectie om de stand van de oren te corrigeren, maakt de plastisch chirurg een incisie aan de achterkant van het oor. Het skelet van het oor bestaat uit kraakbeen. Dit kraakbeen vormt de plastisch chirurg tot de gewenste stand en zet het met hechtingen aan de binnenkant van het oor vast. Het oor wordt dichter tegen het hoofd aangezet en eventueel overtollig huid wordt verwijderd. Door de incisie aan de achterkant van het oor ontstaat hier een litteken. Gelukkig is deze bijna niet zichtbaar omdat het achter het oor zit.

 

Resultaat?

Mooiere oren zijn zeker haalbaar. Onze artsen helpen je graag zodat je tevreden bent over jouw oren. Het is belangrijk om met een arts te spreken over de mogelijkheden die er zijn om jouw wensen uit te voeren. Er is veel mogelijk. Helaas is het bijna niet mogelijk om oren symmetrisch te krijgen. Wel kan de stand van de oren aanzienlijk verbeterd zijn. Het komt heel soms voor dat het kraakbeen terugspringt, dan kan een tweede operatie nodig zijn.Het resultaat na een oorlelcorrectie verschilt per huidtype, maar over het algemeen zijn de littekens na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar. 

Herstel?


Als de operatie afgelopen is, doet de arts of verpleegkundige een stevig en strak verband om de oren en hoofd. Dit betekent dat het niet mogelijk is om je haar te wassen totdat de hechtingen opgelost zijn. Na die week moeten de oren nog wel beschermd worden door het dragen van een haarband of verband. Vooral ’s nachts omdat de oren dan tegen het kussen gedrukt kunnen worden. Het is belangrijk dat je de huid achter de oren goed schoon- en droog houdt. De oren kunnen nog wekenlang rood, dik en pijnlijk zijn.


Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.