Medical Travel Logo

Neuscorrectie

Wat is een Neuscorrectie?

Uw neus is een belangrijk onderdeel van uw gezicht. Een te grote neus, scheve of etnische kenmerken kan de harmonie en balans in uw gezicht verstoren. Ben jij ontevreden over jouw neus en wil je een neus die bij je past en weet je niet wat er mogelijk is? Bij Medical Travel helpen onze artsen je graag op weg.

Hoe gaat een neuscorrectie in zijn werk?

Een neuscorrectie kan op twee volgende manieren worden uitgevoerd:

  • Open neuscorrectie: Hierbij wordt er een snede aan de onderkant van de neus gemaakt (tussen de neusgaten). Vervolgens maakt de chirurg via de snede de huid los van het bot en kraakbeen. Soms heeft deze methode de voorkeur van de chirurg, omdat hij beter kan zien wat hij doet (bijv. bij ademhalingsproblemen of correctie van tussenschot). Het verschil met een gesloten neuscorrectie is dat u een klein litteken aan de onderkant van uw neus heeft dat na 1 jaar onzichtbaar is.
  • Gesloten neuscorrectie: Bij deze methode maakt de chirurg kleine snede aan de binnenkant van de neus. Het voordeel van deze methode is dat u geen zichtbare littekens overhoudt.

Herstel?

Dit is afhankelijk voor de neuscorrectie waarvoor gekozen wordt. Een neuspuntcorrectie geeft veel minder pijnklachten dan een uitgebreide neuscorrectie. Na een neuspuntcorrectie is de neus gevoelig, maar is de pijn over het algemeen een stuk minder dan bij de andere correcties.Bij de grotere correcties is de pijn ook groter. De meeste patiënten hebben last van een trekkende pijn in het gezicht. In de eerste week hebben de meeste patiënten ook last van hoofdpijn. Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren de eerste drie dagen na de ingreep en nemen daarna weer langzaam af. 

 

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.