Medical Travel Logo

Schaamlipcorrectie

Als de binnenste schaamlippen te groot zijn in verhouding met de buitenste schaamlippen, kunnen vrouwen hier lichamelijke klachten van ondervinden.

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan komen doordat het aangeboren is of door de wijze waarop de binnenste schaamlippen zich in de puberteitsjaren hebben ontwikkeld. Ook kunnen schaamlippen na een bevalling, door menopauze of door gewichtsverlies blijvend veranderen. Dit kan leiden tot aanhoudende irritatie van de schaamlippen, ontstekingen in het gebied rondom de vagina en tot ongemak bij onder meer het sporten, fietsen, paardrijden en vrijen. Ook veroorzaakt strakke kleding en bepaalde stofjes huidirritatie. Daarnaast vinden sommige vrouwen de buitenste schaamlippen ontsierend of hebben er fysiek last van. Het kan ook zijn dat je jouw buitenste schaamlippen (labia majora) juist te dun, te mager of te klein vindt en vollere schaamlippen wenst.

Dit is wanneer je bijvoorbeeld ouder wordt of gewicht verliest. Ook dan kan een cosmetische behandeling uitkomst bieden. Het voller maken van jouw schaamlippen kan worden uitgevoerd met lichaamseigen vet of een filler.

 

Wat gebeurt er tijdens een schaamlipcorrectie?

Voor de ingreep markeert de specialist de te verwijderen huid. Omdat het zowel bij de grote als de kleine schaamlippen om een huidreductie gaat, is de correctie een redelijk eenvoudig ingreep. Deze wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je krijgt een aantal verdovende prikjes van de chirurg in en rondom de schaamlippen. Het operatiegebied wordt gedesinfecteerd en beschermd met steriele doeken. Vervolgens wordt het huidoverschot van de kleine schaamlippen verwijderd. Tenslotte wordt de snede met hechtmateriaal gesloten met oplosbare hechtingen. De ingreep duurt gemiddeld 1 uur. Na de operatie is vrij weinig van de snede te zien. 


Bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.