Medical Travel Logo

Liposuctie

Veel vrouwen hebben last van stapeling vet rondom de heupen, bovenbenen, buik en bovenarmen. Zeker wanneer een vrouw zwanger is geweest, kan het lichaam onder invloed van hormonen erg veranderen. Mannen hebben vaker last van stapeling vet rondom de buik, de maag en de halsstreek. Maar ook op de knieën, in het gezicht, rondom de enkels, de rug en billen, kan stapeling vet moeilijk weg te trainen zijn. Liposuctie kan dan de ideale oplossing zijn. Soms moet er ook vet worden weggesneden om het mooiste resultaat te behalen.

 

Wat is een Liposuctie - Liposculptuur?

Bij liposculptuur of liposuctie wordt via kleine sneetjes van een halve centimeter, onderhuids vet weggezogen. Voorwaarde voor een mooi resultaat is dat er geen slappe huid is. Er wordt immers enkel vetweefsel weggenomen; de huid wordt door een liposuctie niet aangespannen.

Liposculptuur is een vrij nieuw begrip en betekent eigenlijk hetzelfde als liposuctie maar fijnere canules en een meer verfijnde techniek worden gebruikt. Er wordt eerst een vloeistof ingebracht om bloeding te beperken en de te behandelen zone te verdoven. ndien meer liposculptuur nodig is, is het veiliger om dit onder volledige narcose te doen.  

Er zijn verschillende technieken om liposculptuur uit te voeren. De eenvoudigste methode is deze waarbij de canules op een zuigslang worden aangesloten en met de hand bewogen worden. Deze methode is het meest arbeidsintensief voor de chirurg maar laat ook een grote mate van controle toe voor de chirurg. Vibroliposculptuur, welke nu populair is, wordt uitgevoerd met een canule die automatische tril bewegingen maakt. Hierdoor moet de chirurg minder kracht gebruiken en kan er sneller gewerkt worden. 

Wat is Ultrasone liposculptuur?

Bij een ultrasone liposculptuur wordt op de canule een ultrasone kop bevestigd. Deze ultrasone energie zet het vetweefsel om in een witte vloeistof. Het voordeel hiervan is dat ook in zeer bindweefsel rijk vetweefsel liposculptuur kan worden uitgevoerd.Het toestel heeft ook nog een tweede belangrijk voordeel. Doordat het de huid doet krimpen en de aanmaak van onderhuids bindweefsel stimuleert, wordt de huid strakker. Ultrasone Liposculptuur is de meest efficiënte oplossing om de huid strakker te maken zonder littekens.  

Liposuctie is wellicht de meest onderschatte vorm van chirurgie. De sneetjes zijn maar zeer beperkt. De zone waarin effectief gewerkt wordt, is echter vele malen groter dan de sneetjes. Op zich is het een zeer veilige ingreep, op voorwaarde dat er zeer steriel gewerkt wordt en dat de hoeveelheden toegediende vloeistof en weggezogen vetweefsel strikt binnen veilige grenzen beperkt worden. Toch mag liposuctie niet gezien worden als een handige manier om snel wat kilo’s te verliezen. Verrassend genoeg zal het lichaamsgewicht minder afnemen dan verwacht terwijl de lichaamsvorm wel positief verandert. Liposuctie is dan ook enkel bedoeld om specifieke vetophopingen te verminderen en daarmee de gewenste contouren te bereiken. De arts zal vooraf altijd met u bespreken of uw verwachtingen realistisch zijn en of u voor de ingreep in aanmerking komt. Liposuctie is overigens alleen mogelijk als de huid nog voldoende elastisch is. Na de ingreep moet de huid immers weer in staat zijn om zich aan te passen aan de nieuwe vorm.

Bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.