Medical Travel Logo

Dijbeenlift

Wat is een dijbeenlift? 

Een dijbeenlift is een chirurgische ingreep, waarbij overtollige huid van uw bovenbenen wordt verwijderd. Is er ook sprake van opgehoopt vetweefsel op uw dijen, dan kan de dijbeenlift gecombineerd worden met een liposuctie behandeling. Naast de overtollige huid wordt dan ook het overtollige vetweefsel verwijderd.

 

Ben ik geschikt voor een dijbeenlift? 

Een dijbeenlift kan worden toegepast als u last heeft van overtollige huid op uw bovenbenen. Deze slappe huid is een gevolg van het ouder worden of van een fors gewichtsverlies. De ingreep wordt toegepast bij mensen die gezond zijn en die over een gezonde BMI beschikken. Het is geen geschikte ingreep om af te vallen en kilo’s te verliezen.

 

Hoe wordt een dijbeenlift toegepast? 

Er zijn verschillende manieren om een dijbeenlift uit te voeren. Welke techniek een plastisch chirurg bij u toepast, hangt af van de plaats van het bovenbeen dat u wilt laten liften. Bij de meest gebruikte techniek wordt uw huid ingesneden in de lies en loopt de incisie verder naar beneden over de achterzijde van het dijbeen. Bij een minder complexe ingreep volstaat het om alleen in de lies een incisie te maken.Als uw dijbenen volledig gelift worden, dan neemt de plastisch chirurg de overtollige huid over de volledige lengte van het bovenbeen weg. De incisies worden gemaakt aan de buitenkant langs uw heup naar beneden. Een andere mogelijkheid is om de incisies aan de binnenkant van uw dijen te maken. Via de binnenkant van uw dijen kan er meer vetweefsel verwijderd worden.

 

Bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.