Medical Travel Logo

360° Lower Body Lift

Als u door een maagverkleinende ingreep of door een verandering in levensstijl veel gewicht heeft verloren, kan dit tot een huidoverschot van het lichaam leiden. De klachten die dan kunnen ontstaan zijn hinder, sociaal vermijdingsgedrag, smetplekken en een negatief lichaamsbeeld. Een correctie van de buikwand kan dan een goede oplossing zijn.

Wat is een buikwandcorrectie en wat is een lower body lift?

De meest voorkomende operatie is een buikwandcorrectie. Dat gebeurt als er alleen sprake is van een beperkt huidoverschot bij de buik. Vaak is er ook een hangend huidoverschot bij de schaamheuvel. Na een buikwandcorrectie loopt het litteken van links naar rechts in de bikinilijn. Als er naast een huid overschot van de buik ook nog een overschot in de flanken en op de billen bestaat, kan het litteken van de buikwand in de bikinilijn doorgetrokken worden naar de rug. Daarbij worden tegelijk de billen en de buitenzijde van de bovenbenen gelift. De zogenoemde lower body lift. De littekens lopen dan in de bikinilijn één keer rond het lichaam.

Wanneer wordt een lower body lift of buikwandcorrectie uitgevoerd?

Als de klachten de patiënt in hun dagelijkse leven verhinderd, de patiënt een jaar op stabiel gewicht zit en niet rookt, dan komt een patiënt in aanmerking voor zo'n operatie. Als een patiënt nog meer wil afvallen, dan adviseren wij om de operatie uit te stellen en het uiteindelijke gewicht minimaal twaalf maanden stabiel te houden.

Bent u benieuwd of ook u in aanmerking komt voor deze ingreep? We ontmoeten u graag voor een eerste consult.